Taxifóliázás fejléc, taxi fóliázás oldal teteje, taxi sárgítás tesla

Taxifóliázás menete, taxi fóliázás folyamata

Taxifóliázás gyorstalpaló, taxi sárgítás bemutató, lépésről lépésre

.


Taxifóliázás bevezetés, Taxi fóliázás előzetes információk
Taxifóliázás bevezetés
Taxi fóliázás előzetes információk

Taxifóliázás első lépése: szétszerelés, Taxi fóliázás előtti bontási műveletek
Taxifóliázás első lépése: szétszerelés
Taxi fóliázás előtti bontási műveletek

Taxifóliázás második lépése: taxifólia szétszabása, Taxi fóliázás alapanyaga, taxifólia gazdaságos elosztása
Taxifóliázás második lépése: taxifólia szétszabása
Taxi fóliázás alapanyaga, taxifólia gazdaságos elosztása

Taxifóliázás harmadik lépése: taxifólia telepítése, Taxi fóliázás munkálatok, taxi fólia felhelyezése
Taxifóliázás harmadik lépése: taxifólia telepítése
Taxi fóliázás munkálatok, taxi fólia felhelyezése

Taxifóliázás negyedik lépése: adminisztráció, Taxi fóliázás papírmunka, taxi sárgítás papírozás
Taxifóliázás negyedik lépése: adminisztráció
Taxi fóliázás papírmunka, taxi sárgítás papírozás

Taxifóliázás garanciális feltételek
Taxifóliázás garanciális feltételek
Taxi fóliázás jótállás, szabályok és tudnivalókAz érthető levezetéshez, egy autón mutatjuk be, hogyan is zajlik egy taxifóliázás. A taxi fóliázás teljes időtartama az autó átadásától az átvételéig: minimum 48 óra


Taxifóliázás első lépése: az átvétel után, a taxi részleges szétszerelése fóliázás előtt. Időtartama: 3-4 óra

Ez érintheti a kilincseket, az első és hátsó lámpákat,az indexeket, első és hátsó lökhárítókat, tükröket és a díszítő elemeket (márkajelzések, díszlécek, egyéb karosszériára rögzített elemek). A szerelést, képzett autószerelők végzik, munkájukra külön garanciát vállalnak, de ezmellett cégünk, mindenre kiterjedt felelősségbiztosítással is rendelkezik. A taxifóliázásnál is, első helyen a biztonság szerepel, akár az autódekorációnál, vagy luxusautók karosszériafóliázásánál. Ez a folyamat álltalában 1-3 órát vesz igénybe. A gondos és szakszerű szétszerelés után, a következő lépés a karosszéria előkészítése a taxifóliázásra. Ez kezdődik egy alapos por és egyéb szennyeződés eltávolítással, majd, egy speciális vegyszerrel, megkezdődik a karosszériaelemek taxifóliázásra alkalamas, zsírtalan felületté tétele. Ez általában 3-4, esetenként 5 órás procedúra, de létfontosságú a legjobb eredmény érdekében. Előfordulhat olyan eset, amikor az ügyfél nem járul hozzá az autó szétszereléséhez. Ebben az esetben fel kell hívnunk figyelmét, a fóliázás elvégezhető szétszerelés nélkül is, de az nem lesz megegyező minőségű a szétszerelt taxi fóliázással. Ez természetesen nem befolyásolja a felhelyezett fólia élettartamát, mindösszesen, az illesztéseknél, karosszéria elemek találkozásánál, az autó eredeti színe helyenként látható lesz. Így, minden ügyfelünk eldöntheti, szüksééges-e szétszerelni autóját.

Taxifóliázás előtti szétszerelés
Taxifóliázás előtti szétszerelés

Taxi fóliázást megelőző bontás


A taxifóliázás második lépése, a karosszériafóliázást megelőzően az elemekre szánt fólia szabása, felpróbálása. Időtartama: 3-4 óra

Az ezt követő fázisban, megkezdődik a taxifólia pozícionálása. Ez még nem a felhelyezés, pusztán a darabok méretezése és felpróbálása az egyes karosszéria elemekre. Ebben a munkafázisban még lehetőség van korrigálni a taxifólia helyzetét és méretét, hogy minnél jobban igazodjon az idomokhoz. Előfordul ugyanis, hogy egyes karosszéria elemek, rejtett mélyedéseket, megtévesztő falcokat tartalmaznak. Ettől válik a taxifóliázás igazi kihívássá, hiszen ezek a fontos kis részletek teszik a taxit, a fóóliázás elkészültével olyanná, amilyennek gazdája megálmodta. Ebben a fázisban, még azok az irányelvek is változhatnak, amik a autó befejezési állapotát, nagyban befolyásolhatják. Ez a munkafázis 3-4 órát vesz igénybe.

Taxifóliázás anyagának szétszabása
Taxifóliázás anyagának szétszabása

Taxi fóliázás alapanyagának vágása


A taxifóliázás harmadik lépése a taxifólia telepítése, a karosszériafóliázás. Időtartama: 8-12 óra

A taxifóliázás karosszériafóliázás része, száraz behúzás technikával történik. Nem fújunk vizet a fólia alá, nincs száradási idő, nem áll fenn a taxifólia elcsúszásának veszélye, sem egyéb hátulütői, amik a vizesen felrakott taxifóliázásnál előfordulhatnak. Maga a taxifólia egy 100 mikron vastag, 18 mikron vastagságú öntapadós ragasztóval rendelkezik, ami a piacon kapható legjobb tapadást biztosítja. Vastagsága zálog arra, hogy majdani eltávolításakor, a fényezést sértetlenül találjuk alatta. A taxifóliázást, a kocsi fix karosszéria elemeivel (ajtók, kerékvető ívek, motorháztető, oszlopok) kezdjük, majd az összes elem elkészülte után kezdünk neki a lökhárítóknak. Számos esetben fordul elő, hogy a lökhárítókon, besüllyedések találhatóak. Amennyiben ezeknek a mélysége, meghaladja a 7 centimétert, és átmérője a 10 centimétert, a taxifóliázásnál, az anyagot, nem lehet teljes hosszban benyújtani. Ebben az esetben alkalmazzuk a képen is látható előfóliázást, közismertebb nevén, a toldást. A hiedelmekkel ellentétben, a megfelelő taxifólia illesztéssel, és a fénytörésekben elrejtéssel, szinte láthatatlanná tehetőek a karosszériafóliázás illesztései. A másik elterjedt hibás elképzeléssel is vitába kell szállnunk, miszerint az illesztések mentén, felvizesedhet a fólia. Ezt a problémát utoljára, a vizes alapú, 1-2 generációs autófóliák hordozták utoljára. A taxifóliázás anyaga kifogástalanul tapad saját felületére.

Taxifóliázás telepítés közben
Taxifóliázás telepítés közben

Taxi fóliázás folyamatai


A taxifóliázás negyedik lépése a taxif összeszerelése, 1 nap pihentetése, ellenőrzése, majd átadása az ügyfélnek Időtartama: 24 óra

A fóliázás befejeztével, az autó összeszerelésre kerül, a profi szerelőink által. Összeszerelt állapotában, elkészülnek a garancia fényképek, a végleges dokumentáció a taxifóliázás menetéről és eredményéről lezárul. A taxifóliázás után, az anyag 1 napot pihen a fixen beállított hőmérsékleten. 24 órával később, a fóliázás ellenőrzése után kitöltésre kerül az autó garancia jegye, és felkerül az autó bal első ajtajának belső peremére a garanciajegy matrica azonosítója. Miután az autó átvétele megtörtént, az ügyfél ellenőrizte az autót, és mindent rendben talált, kitöltésre kerül a jegyzőkönyv, átadásra kerül az ügyfél átvételi elismervénye. Az autó elhagyhatja a műhelyt. Fontos megjegyezni, a garancia érvényesítéséhez, az autóónak a taxifóliázást követő egy hét után, de még a második hét vége előtt, vagyis a taxifóliázást követő 7-14 napban meg kell jelennie a kötelező ellenőrzésen. Amennyiben hibát észlelne autóján, az ügyfél természetesen a 7 nap lejárta előtt is jelentezhet, ebben az esetben, érkezésekor informálják a továbbiakról. Amennyiben megjelent a kontroll időponton, (kb 20 perc) megkapja a garanciát érvényesítő pecsétet garanciajegyére és matricájára. így a garancia érvényesítéséhez, amennyiben szükséges, használhatja a matricát vagy a garanciajegyet.

Elkészült taxifóliázás
Elkészült taxifóliázás

Pihentetés és adminisztráció


Garanciális feltételeink

Taxifóliázás előtti állapot: A taxifóliázás céljából hozott gépjárművet, kosz tiszta állapotban kell eljuttani a műhelybe. A sárra, a vastag porra, olajos szenyeződésre, a taxifólia nem tapad, és a felületek fóliázása előkészítésekorn nem távolítódik el maradéktalanul.

Taxifóliázás felületei: A taxifóliázás műveletéhez használt taxifólia, sima felületű fényezésre van kiképezve. A fényezetlen műanyag alkatrészekre nem garantált a tapadása. Továbbá, a frissen (1-2 hónap) polírozott autóra, nem áll módunkban garanciát vállalni!

Taxifóliázás ellenőrzése: A taxit, fóliázás után, egy - másfél héttel, kötele svisszajuttatni kontrollra (Az ellenőrzés ideje 15-20 perc). A fóliázás után esetlegesen keletkezett hibák (felválás, tapadási hézagok) még javíthatóak.

Taxifóliázás tisztítása: A fóliázott taxit, tilos nagynyomású mosóval, vagy gőzborotvával takarítani. Az ajánlott tisztítási mód a kézi autómosás, de ellenáll a gépi mosásnak is.

Taxifóliázás alatti fényezés: A taxifóliázás anyaga úgy van kiképezve, hogy ragasztójának ereje 1/4 legyen, a gyári fényezés tapadásának a karosszériához. A "házi" vagy rossz minőségű fényezések a gyári fényezés tapadási erejének nyolcada, tizede is lehet, ezért az anyag, taxifóliázás közben, vagy taxifóliázás után, mind fentléte folyamán, mint leszedésekor kárt tehet a fényezésben, amire a garancia nem terjed ki (felrepesztés, felszakadás).

Taxifóliázás átmatricázása: Mára számos cég, kissebb, nagyobb autómatrica gyártók lepik el a piacot, minőséginek nevezett, de cseppet sem megbízható anyagaikkal. A taxifólia a világszabványoknak megfelelően kb egy-negyed erősséggel tapad a karosszériához, a fényezés tapadásának meghatározott minimumához képest.Created By Kubinyi Graphics / Minden jog fenntartva
2022