taxi fóliázás taxi fóliázás taxi fóliázás
 

A taxifóliázásról

Álltalános tudnivalók

Minden taxi, ami műhelyünkbe kerül fóliázás céljából, átesik egy állapotfelmérésen, elkészülnek róla az állapotot hitelesítő fényképek. Ennek célja, hogy kiderüljön, ha az autó, műszaki hibával rendelkezik, sérülések találhatóak rajta, az felkerüljön a jármű átvételi lapjára. Ezzel egy időben felírásra kerül a taxi kilóméterórájának állása is. Ezzel garantáljuk, hogy az autó, nem hagyja el a műhelyt. Az ügyfél, a taxifóliázást megelőző távozásakor, egy példányt átvesz az elismervényből, amit az autó átvételekor, illetőleg az autófóliázás összegének megtérítésekor átad, ezzel kiváltva az elkészült, sárgára színezett taxit. Szintén ekkor, átadásra kerül a fóliázott taxi garancialevele is, ami tartalmazza a jármű adatait, a taxifóliázás adatait, valaminta garancia feltételeit.

 
taxi fóliázás taxi fóliázás taxi fóliázás

taxi fóliázás taxi fóliázás taxi fóliázás
 

A taxifóliázás menete avagy, hogyan készül egy taxi sárgára színezése

Az érthető levezetéshez, egy autón mutatjuk be, hogyan is zajlik egy taxifóliázás
A taxifóliázás teljes időtartama az autó átadásától az átvételéig: minimum 48 óra
A taxifóliázás első lépése az átvétel után, az autó részleges szétszerelése.
Időtartama 3-4 óra

Taxifóliázás chrysler 300c   Ez érintheti a kilincseket, az első és hátsó lámpákat,az indexeket, első és hátsó lökhárítókat, tükröket és a díszítő elemeket (márkajelzések, díszlécek, egyéb karosszériára rögzített elemek). A szerelést, képzett autószerelők végzik, munkájukra külön garanciát vállalnak, de ezmellett cégünk, mindenre kiterjedt felelősségbiztosítással is rendelkezik. A taxifóliázásnál is, első helyen a biztonság szerepel, akár az autódekorációnál, vagy luxusautók karosszériafóliázásánál. Ez a folyamat álltalában 1-3 órát vesz igénybe. A gondos és szakszerű szétszerelés után, a következő lépés a karosszéria előkészítése a taxifóliázásra. Ez kezdődik egy alapos por és egyéb szennyeződés eltávolítással, majd, egy speciális vegyszerrel, megkezdődik a karosszériaelemek taxifóliázásra alkalamas, zsírtalan felületté tétele. Ez általában 3-4, esetenként 5 órás procedúra, de létfontosságú a legjobb eredmény érdekében. Előfordulhat olyan eset, amikor az ügyfél nem járul hozzá az autó szétszereléséhez. Ebben az esetben fel kell hívnunk figyelmét, a fóliázás elvégezhető szétszerelés nélkül is, de az nem lesz megegyező minőségű a szétszerelt taxi fóliázással. Ez természetesen nem befolyásolja a felhelyezett fólia élettartamát, mindösszesen, az illesztéseknél, karosszéria elemek találkozásánál, az autó eredeti színe helyenként látható lesz. Így, minden ügyfelünk eldöntheti, szüksééges-e szétszerelni autóját.


A taxifóliázás második lépése, a karosszériafóliázást megelőzően az elemekre szánt fólia szabása, felpróbálása.

időtartama: 3-4 óra

Az ezt követő fázisban, megkezdődik a taxifólia pozícionálása. Ez még nem a felhelyezés, pusztán a darabok méretezése és felpróbálása az egyes karosszéria elemekre. Ebben a munkafázisban még lehetőség van korrigálni a taxifólia helyzetét és méretét, hogy minnél jobban igazodjon az idomokhoz. Előfordul ugyanis, hogy egyes karosszéria elemek, rejtett mélyedéseket, megtévesztő falcokat tartalmaznak. Ettől válik a taxifóliázás igazi kihívássá, hiszen ezek a fontos kis részletek teszik a taxit, a fóóliázás elkészültével olyanná, amilyennek gazdája megálmodta. Ebben a fázisban, még azok az irányelvek is változhatnak, amik a autó befejezési állapotát, nagyban befolyásolhatják. Ez a munkafázis 3-4 órát vesz igénybe.  


A taxifóliázás harmadik lépése a taxifólia telepítése, a karosszériafóliázás
időtartama: 8-12 óra


Taxifóliázás chrysler 300c   A taxifóliázás karosszériafóliázás része, száraz behúzás technikával történik. Nem fújunk vizet a fólia alá, nincs száradási idő, nem áll fenn a taxifólia elcsúszásának veszélye, sem egyéb hátulütői, amik a vizesen felrakott taxifóliázásnál előfordulhatnak. Maga a taxifólia egy 100 mikron vastag, 18 mikron vastagságú öntapadós ragasztóval rendelkezik, ami a piacon kapható legjobb tapadást biztosítja. Vastagsága zálog arra, hogy majdani eltávolításakor, a fényezést sértetlenül találjuk alatta. A taxifóliázást, a kocsi fix karosszéria elemeivel (ajtók, kerékvető ívek, motorháztető, oszlopok) kezdjük, majd az összes elem elkészülte után kezdünk neki a lökhárítóknak. Számos esetben fordul elő, hogy a lökhárítókon, besüllyedések találhatóak. Amennyiben ezeknek a mélysége, meghaladja a 7 centimétert, és átmérője a 10 centimétert, a taxifóliázásnál, az anyagot, nem lehet teljes hosszban benyújtani. Ebben az esetben alkalmazzuk a képen is látható előfóliázást, közismertebb nevén, a toldást. A hiedelmekkel ellentétben, a megfelelő taxifólia illesztéssel, és a fénytörésekben elrejtéssel, szinte láthatatlanná tehetőek a karosszériafóliázás illesztései. A másik elterjedt hibás elképzeléssel is vitába kell szállnunk, miszerint az illesztések mentén, felvizesedhet a fólia. Ezt a problémát utoljára, a vizes alapú, 1-2 generációs autófóliák hordozták utoljára. A taxifóliázás anyaga kifogástalanul tapad saját felületére.


A taxifóliázás negyedik lépése a taxif összeszerelése, 1 nap pihentetése, ellenőrzése, majd átadása az ügyfélnek
időtartama: 24 óra

A fóliázás befejeztével, az autó összeszerelésre kerül, a profi szerelőink által. Összeszerelt állapotában, elkészülnek a garancia fényképek, a végleges dokumentáció a taxifóliázás menetéről és eredményéről lezárul. A taxifóliázás után, az anyag 1 napot pihen a fixen beállított hőmérsékleten. 24 órával később, a fóliázás ellenőrzése után kitöltésre kerül az autó garancia jegye, és felkerül az autó bal első ajtajának belső peremére a garanciajegy matrica azonosítója. Miután az autó átvétele megtörtént, az ügyfél ellenőrizte az autót, és mindent rendben talált, kitöltésre kerül a jegyzőkönyv, átadásra kerül az ügyfél átvételi elismervénye. Az autó elhagyhatja a műhelyt. Fontos megjegyezni, a garancia érvényesítéséhez, az autóónak a taxifóliázást követő egy hét után, de még a második hét vége előtt, vagyis a taxifóliázást követő 7-14 napban meg kell jelennie a kötelező ellenőrzésen. Amennyiben hibát észlelne autóján, az ügyfél természetesen a 7 nap lejárta előtt is jelentezhet, ebben az esetben, érkezésekor informálják a továbbiakról. Amennyiben megjelent a kontroll időponton, (kb 20 perc) megkapja a garanciát érvényesítő pecsétet garanciajegyére és matricájára. így a garancia érvényesítéséhez, amennyiben szükséges, használhatja a matricát vagy a garanciajegyet.   Taxifóliázás chrysler 300c


Vissza a témakörökhöz

 
taxi fóliázás taxi fóliázás taxi fóliázás

taxi fóliázás taxi fóliázás taxi fóliázás
 

Oldalinformációk

Oldal címe: Minden amit a taxifóliázásról tudni kell. Kivitelezés már már 150 000 forinttól!

Oldal rövid leírása: A taxifóliázás menete, részletes levezetéssel nálunk megtekinthető. Nézze meg saját szemével, hogyan készül egy taxifóliázás, már 150 000 Forinttól, miért érdemes, minket választani.

Oldal keresési kifejezések: taxifóliázás, taxi fóliázás, taxidekoráció, taximatricázás, taxi matricázás, taxisárgítás, taxi sárgítás, taxiszínezés, taxi színezés


Vissza a témakörökhöz

 
taxi fóliázás taxi fóliázás taxi fóliázásBudapest